infoFIRME

P & A CROWN COIN SRL

Cum se utilizeaza bitcoin

Despre Bitcoin s-au spus multe, fiecare incercand sa atraga atentia intr-un fel sau altul asupra acestei noi metode de plata. Au aparut astfel multe mituri, unele care ii confera acestei monede electronice o aura de infailibilitate, altele care o transforma intr-o unealta menita sa ii jefuiasca pe creduli.

 


Adevarul este, ca de obicei, undeva la mijloc.


 Trebuie sa retinem faptul ca Bitcoin este o moneda digitala criptata, adica reprezinta o valuta care este disponibila numai in format electronic si care are anumite caracteristici ce o diferentiaza de valutele fiat.

Primul mit este ca Bitcoin este anonim.


Acest lucru este numai partial adevarat, in sensul in care o persoana poate pastra secreta identitatea sa, insa cu anumite limite. Astfel, bitcoinii pot fi obtinuti fara a divulga datele personale ale celui ce ii primeste (de exemplu prin transfer de la un alt utilizator), pot fi pastrati in portofele digitale anonime, pot fi cheltuiti sau transferati oricui, sau pot fi utilizati pentru a plati diverse bunuri sau servicii. Pentru a fi schimbati in valuta fiat (bani clasici) este nevoie de oferirea unor date de identificare. Mai mult, fiecare tranzatie si bitcoin sunt inregistrate in blockchain, in acel registru public de evidenta, care permite urmarirea traseului fiecarei unuitati din momentul emiterii pana in prezent.

Destul de des vehiculata, mai ales in ultimul timp, este si ideea ca bitcoin este moneda teroristilor, cu atat mai mult cu cat unele atacuri cibernetice au implicat si o rasplata in bitcoini. Din acelasi motiv prezentat mai sus, Bitcoin nu este moneda potrivita pentru acest tip de activitate ilegala pentru ca, la un moment dat, detinatorul lor tot mai fi identificat si tras la raspundere. Utilizarea bitcoinilor in acest caz este legata mai mult si de usurinta cu care se face tranzactia si de rapiditatea confirmarii transferului.

 


Un alt mit este acela ca Bitcoin este o metoda de fraudare, adica o schema Ponzi. Aceasta inseamna ca prin Bitcoin investitorii mai vechi sunt platiti pe baza banilor investiti de noii intrati in sistem. Cu alte cuvinte, schema Ponzi este o schema piramidala, cum a fost la noi celebrul Caritas. In realitate insa Bitcoin nu este nici pe departe asa ceva.


Bitcoin este bazat pe un sistem descentralizat, adica nimeni nu il detine, nu il controleaza si nu beneficiaza de pe urma lui. Sistemul este tip peer-to-peer, de la egal la egal, adica fiecare om este liber sa faca ce doreste cu bitcoinii lui, sa ii schimbe in valuta fiat, poate cumpara bitcoin, sa ii cheltuiasca sau sa ii pastreze pentru a castiga de pe urma fluctuatiilor de curs. La fel ca in cazul oricarei alte investitii.

 


Bitcoin, prima moneda digitala criptata aparuta in lume, a ajuns deja la un stadiu in care cei implicati cunosc foarte bine avantajele oferite, dar si riscurile asumate. In definitiv, nu trebuie sa uitam ca bitcoin este o investitie si, ca orice investitie, nu este garantata de nimeni. Faptul ca a rezistat pe piata mai bine de 7 ani si ca este tot mai cautata demonstreaza insa ca mai are multe de aratat.

 


P & A CROWN COIN SRL va recomanda:

Fara imagine
Cum poti obtine Bitcoin
Bitcoin, moneda electronica ce a revolutionat piata financiara si a zdruncinat bazele ce pareau atat de solide ale monedei emisa de catre stat, este tot mai tranzactionata si mai cautata la nivel mondial. Fiind electronica, moneda Bitcoin nu se regaseste in format fizic, fiind disponibila numai in format digital, in [...]
Date de contact P & A CROWN COIN SRL
Judet Arad
Localitate Arad
Adresa Strada Banu Maracine, bl 11, sc B ap 14
Telefon1 0760 293 917
Web bitcoin-shop.ro
Persoana de contact Alin Bantas
Trimite mesaj catre P & A CROWN COIN SRL

Firma P & A CROWN COIN SRL
are 595 afisari
© P & A CROWN COIN SRL » Acasa | Produse | Servicii | Galerie foto | Contact
Cum se utilizeaza bitcoin
Acum infoFIRME este perfect optimizat pentru motoarele de cautare.
Pentru a profita la maxim de infoFIRME urmati pasii de mai jos:
Inscrieti GRATUIT firma

Cu infoFIRME veti putea adauga servicii,produse.

Adaugati anunturi

Cu cat mai multe anunturi adaugate, cu atat mai bine pentru Dumneavoastra.

Harta site