infoFIRME

Digital

Istoria produselor de patiserie

Multe dintre marile inventii ale lumii isi au originea in antichitate. Vechii egipteni ne-au lasat hieroglifele si papirusul, egiptenii ne-au lasat filosofia si democratia, romanii tactica militara si apeductele. In plus, se crede ca toti iubeau produsele de patiserie. Folosindu-se de indulcitori naturali, se crede ca vechii egipteni, grecii si romanii realizau un aluat dintr-un amestec simplu de faina si ulei pentru a face prajituri cu miere, produse de patiserie umplute cu fructe. Dovezile acestor deserturi pot fi vazute in picturile antice din pesteri si sunt mentionate in vechile scrieri, cum ar fi cele ale lui Aristofan.

Mai tarziu, romanii au creat un aluat de patiserie care era folosit pentru a acoperi preparatele din carne. Aluatul realizat din faina, ulei si apa avea rolul de a mentine carnea suculenta si de a o impiedica sa se arda. La final aceasta foaie de aluat era aruncata. Se pare ca principalul factor care diferentia produsele antice de patiserie de cele de astazi era lipsa untului.

Bijuteriile bucatariei medievale si fanteziile franceze
Pana la sfarsitul perioadei medievale nu regasim retete de patiserie mai speciale, care sa semene cu ceea ce avem astazi. „Forme of Cury” este cea mai veche carte de bucate scrisa in limba engleza, considerata a fi scrisa la sfarsitul secolului al XIV-lea. In ea gasim retete de tarte, placinte si torturi. Multe dintre aceste retete vechi, in special cele din secolul al XV-lea, contineau galbenus de ou si sofran pentru a da culoare aluatului.

In secolul al XVII-lea, procesul de fabricare a produselor de patiserie a devenit din ce in ce mai la moda – bucatarii britanici s-au aplecat spre tehnici elaborate de a decora preparatele. Produsele de patiserie au fost create de catre pictorul si ucenicul bucatar francez, Claude Gelée, in jurul anului 1645, cand a creat accidental un aluat din foi cand incerca sa faca o prajitura cu unt pentru tatal sau bolnav. Cea mai veche reteta britanica a unui foietaj dateaza din anul 1692, si a fost gasita intr-un manuscris care descria reteta lui Hannah Bisaker. In reteta se preciza ca trebuie sa pui putin unt peste aluatul din faina, inainte ca acesta sa fie rulat de trei ori.

Maestrul francez patiser, Marie-Antoine Carême (1784-1833), este considerat a fi primul „bucatar celebru", aducand produsele de patiserie in „grande cuisine”. Preparatele sale elaborate erau prezente in vitrinele patiseriei din Paris. Mai tarziu bucatarul a fost chemat sa gateasca pentru liderii Europei, inclusiv pentru George IV. Splendoarea preparatelor de patiserie realizate de francez a facut ca deserturile de patiserie sa devina tot mai populare, fiind servite ca un fel principal de mancare. Lui Careme i se datoreaza aparitia unor preparate de patiserie celebre si astazi, precum „Mille-feuille” sau Tarta Tatin.

In zilele noastre retetele produselor de patiserie au evoluat enorm, aparand o multitudine de echipamente profesionale de gatit, special concepute pentru a da savoare acestor preparate: de la cuptoarele cu convectie sau convectie si abur, si pana la vitrine pentru patiserie.

Digital va recomanda:

Fara imagine
Munceste si calatoreste in locuri de vis accesand programele work and travel si internship!
Este vremea vacanțelor și poate că visezi la o călătorie peste Ocean sau chiar la o ședere mai îndelungata într-o țară europeană familiară. Compania Students Experience vine în întâmpinarea dorințelor studenților și a tinerilor absolvenți cu niște ofer [...]
Fara imagine
Succesul unui magazin de haine second este dependent de furnizorul en gros ales
Achiziționarea de haine en gros de firma și vânzarea acestora la prețul cu amănuntul pot constitui fundamentul corect al unui model de afaceri de succes în oferirea clienților de haine purtate calitative.

Un produs vestimentar second de firmă se poate achiziționa astfel la un [...]
Fara imagine
Folie extensibila cu rol de tavan fals pentru locuinte si firme
Amenajările interioare în care sunt integrate și tavane extensibile au un grad mare de spectaculozitate, de aceea merită să vă gândiți și dvs. la montarea acestora în locuință sau la sediul firmei, dacă aveți în plan o renovare de amploare a spațiului realizată rapid. Plafoan [...]
Fara imagine
Prese de calitate pentru balotarea deseurilor
O persoana produce anual de mai mult de sase ori propria sa greutate in deseuri, iar la scara planetara, gunoiul generat in fiecare zi depaseste 3,5 milioane de tone. Alimentele irosite in fiecare zi reprezinta un semnal de alarma cu privire la faptul ca fiecare dintre noi ar trebui sa fim mai chibzuiti si sa punem un [...]
Fara imagine
O nunta la cort promisiunea unei petreceri reusite!
Foarte la modă și în țara noastră, recepțiile de nuntă desfășurate în aer liber au ajuns să fie extrem bine de apreciate de către participanți, deoarece aceștia se simt mai liberi, nu încorsetați precum ar fi fost la o nuntă ce se desfășoară într-o sală de restaurant banală, [...]
Date de contact Digital
Judet Bucuresti
Localitate Bucuresti
Trimite mesaj catre Digital

Firma Digital
are 4567 afisari
© Digital » Acasa | Produse | Servicii | Galerie foto | Contact
Istoria produselor de patiserie
Acum infoFIRME este perfect optimizat pentru motoarele de cautare.
Pentru a profita la maxim de infoFIRME urmati pasii de mai jos:
Inscrieti GRATUIT firma

Cu infoFIRME veti putea adauga servicii,produse.

Adaugati anunturi

Cu cat mai multe anunturi adaugate, cu atat mai bine pentru Dumneavoastra.

Harta site