infoFIRME

Digital

Istoria produselor de patiserie

Multe dintre marile inventii ale lumii isi au originea in antichitate. Vechii egipteni ne-au lasat hieroglifele si papirusul, egiptenii ne-au lasat filosofia si democratia, romanii tactica militara si apeductele. In plus, se crede ca toti iubeau produsele de patiserie. Folosindu-se de indulcitori naturali, se crede ca vechii egipteni, grecii si romanii realizau un aluat dintr-un amestec simplu de faina si ulei pentru a face prajituri cu miere, produse de patiserie umplute cu fructe. Dovezile acestor deserturi pot fi vazute in picturile antice din pesteri si sunt mentionate in vechile scrieri, cum ar fi cele ale lui Aristofan.

Mai tarziu, romanii au creat un aluat de patiserie care era folosit pentru a acoperi preparatele din carne. Aluatul realizat din faina, ulei si apa avea rolul de a mentine carnea suculenta si de a o impiedica sa se arda. La final aceasta foaie de aluat era aruncata. Se pare ca principalul factor care diferentia produsele antice de patiserie de cele de astazi era lipsa untului.

Bijuteriile bucatariei medievale si fanteziile franceze
Pana la sfarsitul perioadei medievale nu regasim retete de patiserie mai speciale, care sa semene cu ceea ce avem astazi. „Forme of Cury” este cea mai veche carte de bucate scrisa in limba engleza, considerata a fi scrisa la sfarsitul secolului al XIV-lea. In ea gasim retete de tarte, placinte si torturi. Multe dintre aceste retete vechi, in special cele din secolul al XV-lea, contineau galbenus de ou si sofran pentru a da culoare aluatului.

In secolul al XVII-lea, procesul de fabricare a produselor de patiserie a devenit din ce in ce mai la moda – bucatarii britanici s-au aplecat spre tehnici elaborate de a decora preparatele. Produsele de patiserie au fost create de catre pictorul si ucenicul bucatar francez, Claude Gelée, in jurul anului 1645, cand a creat accidental un aluat din foi cand incerca sa faca o prajitura cu unt pentru tatal sau bolnav. Cea mai veche reteta britanica a unui foietaj dateaza din anul 1692, si a fost gasita intr-un manuscris care descria reteta lui Hannah Bisaker. In reteta se preciza ca trebuie sa pui putin unt peste aluatul din faina, inainte ca acesta sa fie rulat de trei ori.

Maestrul francez patiser, Marie-Antoine Carême (1784-1833), este considerat a fi primul „bucatar celebru", aducand produsele de patiserie in „grande cuisine”. Preparatele sale elaborate erau prezente in vitrinele patiseriei din Paris. Mai tarziu bucatarul a fost chemat sa gateasca pentru liderii Europei, inclusiv pentru George IV. Splendoarea preparatelor de patiserie realizate de francez a facut ca deserturile de patiserie sa devina tot mai populare, fiind servite ca un fel principal de mancare. Lui Careme i se datoreaza aparitia unor preparate de patiserie celebre si astazi, precum „Mille-feuille” sau Tarta Tatin.

In zilele noastre retetele produselor de patiserie au evoluat enorm, aparand o multitudine de echipamente profesionale de gatit, special concepute pentru a da savoare acestor preparate: de la cuptoarele cu convectie sau convectie si abur, si pana la vitrine pentru patiserie.

Digital va recomanda:

Fara imagine
Cumpararea de bijuterii online, un demers riscant?
Cumparaturile efectuate intr-un magazin de bijuterii au atat avantaje cat si dezavantaje, pe care este bine ca sa le luati in considerare daca va incumetati ca sa apelati la aceasta varianta comoda de shopping modern. 
 Este bine ca s-a depasit etapa in care trebuia sa petreci zile intregi in cautarea une [...]
Fara imagine
De ce oamenii inteligenti cumpara inele de logodna si verighete online?
Explozia fenomenală a cumpărăturilor online din România schimbă treptat obiceiurile oamenilor chiar și în materie de achiziții de produse mai speciale, precum sunt feluritele modele de inele de logodna sau verighete. Mai greoi un pic, acest trend este în continuă creștere, pe măsură ce tinerel [...]
Fara imagine
Ar trebui sa investiti in Bitcoin in 2018? Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le cunosti
Anul 2017 a marcat o explozie a celei mai cunoscute monede digitale, Bitcoin, care, in luna noiembrie, a crescut cu peste 1.000 de dolari intr-o singura zi, depasind nivelul de 11.000 de dolari. La inceputul lui 2018, valoarea unui Bitcoin a scazut brusc, pentru ca apoi sa se stabilizeze. Tinand cont de aceste [...]
Fara imagine
Externalizarea serviciilor de protectia muncii scade cheltuielile agentilor economici
Protectia muncii este extrem de importantă în țara noastră, unde zicerea populară: „Merge și așa!” e la putere. Tocmai de aceea, orice antreprenor român este obligat prin lege ca să asigure organizarea activităților din cadrul firmei sale în așa fel încât să evite pe cât posibil [...]
Fara imagine
Infiinteaza un centru de colectare deseuri la tara si poti primi sprijin nerambursabil de 50.000 de euro!
Antreprenorii interesati sa realizeze in mediul rural o investitie care sa beneficieze de fonduri europene au la dispozitie o diversitate de domenii de acitvitate, avand posibilitatea sa-si depuna proiectele in aceasta perioada in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Astfel, pot opta pentru una [...]
Cont expirat
Click aici pentru inregistrarile actualizate.

Publicitate
Firma Digital
are 6512 afisari
© Digital » Acasa | Produse | Servicii | Galerie foto | Contact
Istoria produselor de patiserie
Acum infoFIRME este perfect optimizat pentru motoarele de cautare.
Pentru a profita la maxim de infoFIRME urmati pasii de mai jos:
Inscrieti GRATUIT firma

Cu infoFIRME veti putea adauga servicii,produse.

Adaugati anunturi

Cu cat mai multe anunturi adaugate, cu atat mai bine pentru Dumneavoastra.

Harta site