infoFIRME

Digital

Istoria produselor de patiserie

Multe dintre marile inventii ale lumii isi au originea in antichitate. Vechii egipteni ne-au lasat hieroglifele si papirusul, egiptenii ne-au lasat filosofia si democratia, romanii tactica militara si apeductele. In plus, se crede ca toti iubeau produsele de patiserie. Folosindu-se de indulcitori naturali, se crede ca vechii egipteni, grecii si romanii realizau un aluat dintr-un amestec simplu de faina si ulei pentru a face prajituri cu miere, produse de patiserie umplute cu fructe. Dovezile acestor deserturi pot fi vazute in picturile antice din pesteri si sunt mentionate in vechile scrieri, cum ar fi cele ale lui Aristofan.

Mai tarziu, romanii au creat un aluat de patiserie care era folosit pentru a acoperi preparatele din carne. Aluatul realizat din faina, ulei si apa avea rolul de a mentine carnea suculenta si de a o impiedica sa se arda. La final aceasta foaie de aluat era aruncata. Se pare ca principalul factor care diferentia produsele antice de patiserie de cele de astazi era lipsa untului.

Bijuteriile bucatariei medievale si fanteziile franceze
Pana la sfarsitul perioadei medievale nu regasim retete de patiserie mai speciale, care sa semene cu ceea ce avem astazi. „Forme of Cury” este cea mai veche carte de bucate scrisa in limba engleza, considerata a fi scrisa la sfarsitul secolului al XIV-lea. In ea gasim retete de tarte, placinte si torturi. Multe dintre aceste retete vechi, in special cele din secolul al XV-lea, contineau galbenus de ou si sofran pentru a da culoare aluatului.

In secolul al XVII-lea, procesul de fabricare a produselor de patiserie a devenit din ce in ce mai la moda – bucatarii britanici s-au aplecat spre tehnici elaborate de a decora preparatele. Produsele de patiserie au fost create de catre pictorul si ucenicul bucatar francez, Claude Gelée, in jurul anului 1645, cand a creat accidental un aluat din foi cand incerca sa faca o prajitura cu unt pentru tatal sau bolnav. Cea mai veche reteta britanica a unui foietaj dateaza din anul 1692, si a fost gasita intr-un manuscris care descria reteta lui Hannah Bisaker. In reteta se preciza ca trebuie sa pui putin unt peste aluatul din faina, inainte ca acesta sa fie rulat de trei ori.

Maestrul francez patiser, Marie-Antoine Carême (1784-1833), este considerat a fi primul „bucatar celebru", aducand produsele de patiserie in „grande cuisine”. Preparatele sale elaborate erau prezente in vitrinele patiseriei din Paris. Mai tarziu bucatarul a fost chemat sa gateasca pentru liderii Europei, inclusiv pentru George IV. Splendoarea preparatelor de patiserie realizate de francez a facut ca deserturile de patiserie sa devina tot mai populare, fiind servite ca un fel principal de mancare. Lui Careme i se datoreaza aparitia unor preparate de patiserie celebre si astazi, precum „Mille-feuille” sau Tarta Tatin.

In zilele noastre retetele produselor de patiserie au evoluat enorm, aparand o multitudine de echipamente profesionale de gatit, special concepute pentru a da savoare acestor preparate: de la cuptoarele cu convectie sau convectie si abur, si pana la vitrine pentru patiserie.

Digital va recomanda:

Fara imagine
Infiinteaza un centru de colectare deseuri la tara si poti primi sprijin nerambursabil de 50.000 de euro!
Antreprenorii interesati sa realizeze in mediul rural o investitie care sa beneficieze de fonduri europene au la dispozitie o diversitate de domenii de acitvitate, avand posibilitatea sa-si depuna proiectele in aceasta perioada in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Astfel, pot opta pentru una [...]
Fara imagine
5 lucruri pe care le inveti la cursurile de gastronomie
Indiferent daca gatiti de ani de zile sau sunteti doar la inceput, un curs de gastronomie ofera beneficii pentru orice bucatar, indiferent cat de priceput este. Daca vreti sa va dezvoltati abilitati in bucatarie sau aveti nevoie de inspiratie pentru a pregati o cina speciala, inscrierea la un curs de gatit este o [...]
Fara imagine
3 motive pentru a te indragosti de incaltamintea New Balance
Daca intrebi pe cei care poarta frecvent incaltaminte sport ce marca prefera, iti vor raspunde Adidas, Nike sau Jordan. Dincolo de aceste marci celebre, ar trebui totusi sa stiti ca exista si alte firme ale caror produse pot concura cu Nike si Adidas. Bineinteles, nu exista nicio indoiala ca la nivel international [...]
Fara imagine
Cum intretii corect bateria auto in sezonul rece?
Suntem in plin sezon rece si chiar daca pana de curand ninsorile si gerul ne-au cam ocolit, aceasta stare de lucruri este pe cale sa se schimbe si cu siguranta vom avea parte de temperaturi din ce in ce mai scazute, lucru firesc si deloc surprinzator pentru aceasta perioada. De aceea, frigul si caderile de zapada nu [...]
Fara imagine
Cat de importanta este alegerea corecta a usii de la intrare?
Sunt cateva elemente de care trebuie obligatoriu sa tinem cont atunci cand ne alegem usa de exterior a apartamentului nostru, daca dorim ca aceasta sa ne ofere confortul si siguranta de care avem nevoie cand suntem acasa. Asa ca, inainte de a lua in calcul preferintele in materie de stil arhitectural, analizand acele [...]
Date de contact Digital
Judet Bucuresti
Localitate Bucuresti
Trimite mesaj catre Digital

Firma Digital
are 2961 afisari
© Digital » Acasa | Produse | Servicii | Galerie foto | Contact
Istoria produselor de patiserie
Acum infoFIRME este perfect optimizat pentru motoarele de cautare.
Pentru a profita la maxim de infoFIRME urmati pasii de mai jos:
Inscrieti GRATUIT firma

Cu infoFIRME veti putea adauga servicii,produse.

Adaugati anunturi

Cu cat mai multe anunturi adaugate, cu atat mai bine pentru Dumneavoastra.

Harta site