infoFIRME

Digital

Importanta programelor de team building

Pe blogul HPDI o să găsiți o zicere foarte adevărată conform căreia managerii sunt evaluați pentru performanțe și apreciați pentru felul în care comunică eficient cu angajații.

Așa stând lucrurile, când ne referim la comunicare, oare ce ar putea să sudeze mai bine o echipă decât un program de team building bine ales?

Cei ce la Human Performance Development Intl. știu asta foarte bine, dovadă că în catalogul de team building-uri pus la dispoziția companiilor se găsesc tot felul de propuneri de programe inedite, care de care mai atractive.

O scurtă definiție a team building-ului spune că este acel instrument magic prin care se poate transforma un grup de indivizi într-o echipă unită, adică într-un grup de persoane care în mod organizat lucrează împreună, cooperează eficient pentru realizarea unui obiectiv comun.

Coeziunea nu este necesară doar între angajații din cadrul aceluiași departament, dar și între compartimentele diferite dintr-o companie medie sau mare, deoarece, cunoscându-se într-un mediu diferit, oamenii vor avea posibilitatea să se apropie, să învețe să comunice mai eficient unii cu alții, ceea ce va avea un efect pozitiv de durată în activitatea profesională.

Un program de team building HPDI este cel mai bun mod de a elimina disfuncționalitățile din cadrul unui grup de lucru și a crește productivitatea în muncă.

În cadrul unei activități distractive desfășurate organizat, după anumite reguli stabilite în prealabil, echipa înțelege obiectivele clare pe le are de îndeplinit și se focusează conștient pentru atingerea acestora.

Acest lucru se petrece în situația în care grupul înțelege care sunt așteptările de la fiecare participant și de la team în ansamblu.

Mediul de colaborare permite asumarea unor riscuri rezonabile, bazate pe siguranța că participanții își vor oferi ajutor reciproc la nevoie, nefiind vorba de o concurență rău înțeleasă între ei.

O comunicare deschisă, bazată pe adevăr și politețe face minuni, deoarece fiecare membru al grupului va avea curajul de a spune ceea ce gândește fără vreo teamă, știind ca va fi ascultat și chiar dacă spune ceva greșit, dacă propune soluții neviabile, că nu va fi dezaprobat și nici ironizat de către colegi.

Fiecare persoană are individualitatea sa proprie, este unică, dar împreună un grup este mai mult decât o sumă de personalități puse laolaltă. Se formează o personalitate a team-ului specifică. Precum spicele de grâu, un singur fir e cosit cu ușurință, dar un snop de spice cu mult mai multă dificultate.

În cadrul unui program de team building se construiește un puternic sentiment de apartenență la grup, ce se va menține și în activitatea profesională mult timp după aceea.

Într-un grup de lucru unde există un mediu propice dezvoltării, unde comunicarea și colaborarea sunt la cote înalte, se produce un benefic proces intern de autoreglare, fără a mai fi necesare intervenții exterioare de substanță, care pot ca să fie realizate cu mai mult sau cu mai puțin succes concret.

Iată de ce programele de team building sunt atât de importante pentru companii, indiferent de cifra lor de afaceri.

Digital va recomanda:

Fara imagine
Cursuri extracurriculare pentru scolari si prescolari
Există printre părinții din România o adevărată modă în a căuta cu febrilitate cele mai bune cursuri pentru copiii lor, pe care prichindeii de vârstă școlară sau preșcolară să le urmeze în timpul liber și așa puțin pe care îl au. Cursuri de pian ori cursuri de chitara pentru cei ma [...]
Fara imagine
Cat de importanta este apelarea la un service auto inainte de a cumpara o masina second hand?
Oricat ne-am dori, nu toata lumea isi permite sa-si achizitioneze o masina noua, sa devina primul ei proprietar, asta, bineinteles, din ratiuni financiare, pentru multi dintre noi inhamarea la un credit la banca pentru aceasta investitie serioasa fiind greu daca nu imposibil de suportat. Dar nu este cazul sa facem un [...]
Fara imagine
Tabla magnetica, cele mai frecvente utilizari
Tabla magnetică este un produs care a revoluționat modul în care informațiile sunt transmise în școli, birouri și chiar acasă. Aceste articole se pot utiliza într-o multitudine de feluri, ele se caracterizează în special prin durabilitate, plus că se comercializează în dimensiuni variate. [...]
Fara imagine
Iti doresti un alt job? Nu ezita sa te inscrii la cursuri de calificare!
La fiecare inceput de an, dupa un bilant al celui care s-a incheiat, majoritatea dintre noi pun la punct sau macar schiteaza unul sau cateva proiecte, unele mai ambitioase, menite sa aduca mari modificari in viata, altele de mai mica amploare, dar de fiecare data este vorba despre planuri menite sa ne ofere implinire, [...]
Fara imagine
Cum intretii corect bateria auto in sezonul rece?
Suntem in plin sezon rece si chiar daca pana de curand ninsorile si gerul ne-au cam ocolit, aceasta stare de lucruri este pe cale sa se schimbe si cu siguranta vom avea parte de temperaturi din ce in ce mai scazute, lucru firesc si deloc surprinzator pentru aceasta perioada. De aceea, frigul si caderile de zapada nu [...]
Date de contact Digital
Judet Bucuresti
Localitate Bucuresti
Trimite mesaj catre Digital

Firma Digital
are 4907 afisari
© Digital » Acasa | Produse | Servicii | Galerie foto | Contact
Importanta programelor de team building
Acum infoFIRME este perfect optimizat pentru motoarele de cautare.
Pentru a profita la maxim de infoFIRME urmati pasii de mai jos:
Inscrieti GRATUIT firma

Cu infoFIRME veti putea adauga servicii,produse.

Adaugati anunturi

Cu cat mai multe anunturi adaugate, cu atat mai bine pentru Dumneavoastra.

Harta site