infoFIRME

Digital

Importanta programelor de team building

Pe blogul HPDI o să găsiți o zicere foarte adevărată conform căreia managerii sunt evaluați pentru performanțe și apreciați pentru felul în care comunică eficient cu angajații.

Așa stând lucrurile, când ne referim la comunicare, oare ce ar putea să sudeze mai bine o echipă decât un program de team building bine ales?

Cei ce la Human Performance Development Intl. știu asta foarte bine, dovadă că în catalogul de team building-uri pus la dispoziția companiilor se găsesc tot felul de propuneri de programe inedite, care de care mai atractive.

O scurtă definiție a team building-ului spune că este acel instrument magic prin care se poate transforma un grup de indivizi într-o echipă unită, adică într-un grup de persoane care în mod organizat lucrează împreună, cooperează eficient pentru realizarea unui obiectiv comun.

Coeziunea nu este necesară doar între angajații din cadrul aceluiași departament, dar și între compartimentele diferite dintr-o companie medie sau mare, deoarece, cunoscându-se într-un mediu diferit, oamenii vor avea posibilitatea să se apropie, să învețe să comunice mai eficient unii cu alții, ceea ce va avea un efect pozitiv de durată în activitatea profesională.

Un program de team building HPDI este cel mai bun mod de a elimina disfuncționalitățile din cadrul unui grup de lucru și a crește productivitatea în muncă.

În cadrul unei activități distractive desfășurate organizat, după anumite reguli stabilite în prealabil, echipa înțelege obiectivele clare pe le are de îndeplinit și se focusează conștient pentru atingerea acestora.

Acest lucru se petrece în situația în care grupul înțelege care sunt așteptările de la fiecare participant și de la team în ansamblu.

Mediul de colaborare permite asumarea unor riscuri rezonabile, bazate pe siguranța că participanții își vor oferi ajutor reciproc la nevoie, nefiind vorba de o concurență rău înțeleasă între ei.

O comunicare deschisă, bazată pe adevăr și politețe face minuni, deoarece fiecare membru al grupului va avea curajul de a spune ceea ce gândește fără vreo teamă, știind ca va fi ascultat și chiar dacă spune ceva greșit, dacă propune soluții neviabile, că nu va fi dezaprobat și nici ironizat de către colegi.

Fiecare persoană are individualitatea sa proprie, este unică, dar împreună un grup este mai mult decât o sumă de personalități puse laolaltă. Se formează o personalitate a team-ului specifică. Precum spicele de grâu, un singur fir e cosit cu ușurință, dar un snop de spice cu mult mai multă dificultate.

În cadrul unui program de team building se construiește un puternic sentiment de apartenență la grup, ce se va menține și în activitatea profesională mult timp după aceea.

Într-un grup de lucru unde există un mediu propice dezvoltării, unde comunicarea și colaborarea sunt la cote înalte, se produce un benefic proces intern de autoreglare, fără a mai fi necesare intervenții exterioare de substanță, care pot ca să fie realizate cu mai mult sau cu mai puțin succes concret.

Iată de ce programele de team building sunt atât de importante pentru companii, indiferent de cifra lor de afaceri.

Digital va recomanda:

Fara imagine
Cum intretii corect bateria auto in sezonul rece?
Suntem in plin sezon rece si chiar daca pana de curand ninsorile si gerul ne-au cam ocolit, aceasta stare de lucruri este pe cale sa se schimbe si cu siguranta vom avea parte de temperaturi din ce in ce mai scazute, lucru firesc si deloc surprinzator pentru aceasta perioada. De aceea, frigul si caderile de zapada nu [...]
Fara imagine
Cum alegem culoarea dormitorului
Sa alegi culoarea varului cu care sa zugravesti dormitorul poate fi un lucru dificil. Este important sa va asigurati ca dormitorul dvs. este plin de culori care sa va energizeze si va calmeaza in acelasi timp. Luati in considerare factorii pre-existenti ai dormitorului dvs., cum ar fi expunerea la lumina, marimea si [...]
Fara imagine
Infiinteaza un centru de colectare deseuri la tara si poti primi sprijin nerambursabil de 50.000 de euro!
Antreprenorii interesati sa realizeze in mediul rural o investitie care sa beneficieze de fonduri europene au la dispozitie o diversitate de domenii de acitvitate, avand posibilitatea sa-si depuna proiectele in aceasta perioada in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Astfel, pot opta pentru una [...]
Fara imagine
Cumpararea de bijuterii online, un demers riscant?
Cumparaturile efectuate intr-un magazin de bijuterii au atat avantaje cat si dezavantaje, pe care este bine ca sa le luati in considerare daca va incumetati ca sa apelati la aceasta varianta comoda de shopping modern. 
 Este bine ca s-a depasit etapa in care trebuia sa petreci zile intregi in cautarea une [...]
Fara imagine
Amenajarea camerelor din casa, o provocare dificila
Grea misiune mai este aceea de a alege niște lustre pentru dormitor potrivite, cand vorbim despre camerele copiilor nostri, nu-i asa? Cauza principala o reprezinta faptul ca nu exista cam in nicio casa din tara noastra, fie ca ne referim la un apartament sau chiar la o vila luxoasa, o camera in care un copil [...]
Date de contact Digital
Judet Bucuresti
Localitate Bucuresti
Trimite mesaj catre Digital

Firma Digital
are 5628 afisari
© Digital » Acasa | Produse | Servicii | Galerie foto | Contact
Importanta programelor de team building
Acum infoFIRME este perfect optimizat pentru motoarele de cautare.
Pentru a profita la maxim de infoFIRME urmati pasii de mai jos:
Inscrieti GRATUIT firma

Cu infoFIRME veti putea adauga servicii,produse.

Adaugati anunturi

Cu cat mai multe anunturi adaugate, cu atat mai bine pentru Dumneavoastra.

Harta site