infoFIRME

Digital Metrics

Cursuri de calificare pentru cresterea sanselor de a lucra in domeniul dorit

Un curs de calificare pentru adulți a devenit un lucru obișnuit și la noi în țară, pe măsură ce piața muncii începe a se schimba radical.


Piața muncii se va schimba radical în următorii ani

S-au făcut studii pe plan mondial care au concluzionat fără putință de tăgadă că până în anul 2030 peste 80% dintre job-uri vor fi cu totul noi, iar din activitățile rămase, mai bine de 50% dintre locurile de muncă vor arăta cu totul altfel decât în prezent.

Iată de ce, în afară de reinventarea personală de care se vorbește tot mai des în ultima vreme, o reinventare profesională va fi și ea necesară pentru a putea face față provocărilor ce vor apărea în diverse sectoare de activitate.

Având în vedere aceste realități obiective pe care oamenii le vor avea de înfruntat în viitorul foarte apropiat, rolul centrelor de formare profesională private crește tot mai mult și în România. Din ce în ce mai solicitate sunt și cursurile de babysitter, precum și un curs electrician sau instalator.

Aceste instituții de formare profesională destinate adulților dezvoltă cursanților acele abilități de care vor avea tot mai multă nevoie în anii ce vin, fiind baza ce le va permite ca să obțină satisfacții materiale și morale cât mai mari în cariera profesională pe care și-o vor alege.

A învăța o meserie nouă dacă, unde și când dorește o persoană adultă, exact în domeniul care îl interesează cu adevărat ca să își desfășoare activitatea, reprezintă cheia reușitei lui profesionale viitoare.

Antrenamentul pentru piața muncii deceniilor viitoare începe încă de pe acum, deoarece numai în acest mod lucrătorii din 2020, 2025 sau 2030 vor putea face față cu brio cerințelor de la job.

Meseria e brățară de aur, dar trebuie șlefuită permanent pentru a-și menține și crește valoarea inițială

Interesant este că spre deosebire de trecut, când meseria ca „brățară de aur” era însușită în proporție de 70 – 80% încă de pe băncile liceului sau ale școlii profesionale, iar după aceea, în multe sectoare de activitate lucrurile progresau cu viteza melcului, acum schimbările sunt atât de rapide încât adaptarea la nou a devenit pentru mulți angajați un fel de a fi, ce necesită inclusiv urmarea unor cursuri de dezvoltare personală, nu doar de calificare sau perfecționare în anumite meserii.

Vremurile când societatea asigura unui om un job pe termen lung, uneori chiar mai multe decenii, până la pensionare, a apus deja.

Acum, a schimba mai multe locuri de muncă într-o perioadă relativ scurtă nu mai este un lucru de blamat, ci a devenit chiar o necesitate pentru aceia ce vor ca să crească mai rapid pe plan profesional, acumulând experiențe diverse și rezolvând sarcini de serviciu tot mai complexe, într-o lume unde robotizarea începe ca să cucerească noi și noi spații, făcând inutile multe profesii ce erau la modă în trecut.

Diversele cursuri de instruire profesională cu o durată scurtă sunt cele mai dorite de către români, deoarece ele reprezintă bazele de care au nevoie în momentul în care vor să își schimbe locul de muncă actual sau sunt șomeri și vor să lucreze într-un anumit domeniu de activitate.


Trăim o perioadă bulversantă în care, mai devreme sau mai târziu, în viața fiecărui specialist, sosește clipa în care cunoștințele și aptitudinile pe care le are se dovedesc a fi insuficiente. Devalorizarea cunoștințelor dobândite anterior reprezintă o realitate obiectivă. Pentru a obține poziția dorită sau pentru a nu pierde poziția deja ocupată pe plan profesional, trebuie să fie urmate cursuri de calificare și recalificare, de educație suplimentară profesională.

Digital Metrics va recomanda:

Fara imagine
Fotbalul de calitate se joaca cu o minge din piele moderna
Sportul preferat al baietilor este cu siguranta fotbalul. Inca de cand suntem mici suntem obisnuiti sa ne jucam fotbal ori de cate ori avem ocazia, la scoala jucam fotbal la orele de sport, facem si antrenamente pe un teren adevarat de fotbal. Fotbalul e un sport frumos, placut, e foarte bun pentru a avea o forma [...]
Fara imagine
Simeringuri Viton, pentru o etansari auto performante
Gama de simeringuri auto se diversifică tot mai mult, prin apariția unor materiale novatoare, cu niște calități excepționale, extrem de apreciate de către șoferii profesioniști și amatori. Un simering Viton este unul cu adevărat performant Viton (denumire sub licența [...]
Fara imagine
Ceasurile de mana – cum se alege cel mai potrivit
Ceasurile de mana sunt o buna idee de cadou, atat pentru femei, cat si pentru barbati, fie ca se opteaza pentru un model cunoscut, precum ceas Orient sau alte elvetiene, mai constistoare. Desi exista perceptia ca ceasurile sunt scumpe, in realitate acestea sunt o investitie care va dainui in tmp, mai ales daca este [...]
Fara imagine
Tipuri de cosuri de rufe
Pentru a stoca lucrurile textile care au nevoie de a fi spălate, sunt necesare anumite recipiente. Modelele de coșuri de rufe trebuie ca să arate și decorativ în cameră, nu să fie doar folositoare. Mai mult decât atât, pot deveni uneori chiar elementele centrale al unei băi, obiecte de stivuire haine care [...]
Fara imagine
Detii o masina electrica? Ai nevoie de statii de incarcare de la Volt
Masinile electrice au inceput sa se impuna din ce in mai mult pe piata autovehiculelor fiind tot mai des cautate de catre iubitorii de mediu care isi doresc sa protejeze planeta eliminand noxele. Viteza de deplasare a masinilor electrice este una destul de mica fapt pentru care, in prezent, acestea sunt folosite doar [...]
Cont expirat
Click aici pentru inregistrarile actualizate.

Publicitate
Firma Digital Metrics
are 1845 afisari
© Digital Metrics » Acasa | Produse | Servicii | Galerie foto | Contact
Cursuri de calificare pentru cresterea sanselor de a lucra in domeniul dorit
Acum infoFIRME este perfect optimizat pentru motoarele de cautare.
Pentru a profita la maxim de infoFIRME urmati pasii de mai jos:
Inscrieti GRATUIT firma

Cu infoFIRME veti putea adauga servicii,produse.

Adaugati anunturi

Cu cat mai multe anunturi adaugate, cu atat mai bine pentru Dumneavoastra.

Harta site