infoFIRME

Simple Enligne

Industria de bitcoin mining afecteaza negativ desktop gaming-ul

Până unde poate merge minarea monedelor virtuale? Având în vedere prețurile pe care le vedem în ultima vreme, foarte departe aparent. Iar printre cei mai afectați sunt gamerii.
Industria de desktop gaming este responsabilă pentru naștearea câtorva domenii foarte profitabile. Primul dintre ele este sportul electronic, o nișă luată în derâdere timp de foarte mulți ani. Cele mai recente competiții internaționale au adus suspansul sportului electronic pe micile ecrane. Al doilea este renaștearea modding-ului de PC-uri. Asamblarea propriului sistem a devenit o artă în sine, incluzând pe lângă componentele calculatorului și elemente estetice. Acest lucru a dus și la apariția mai multor brand-uri producătoare de componente și de dezvoltarea gamei de produse oferite gamerilor.
Nu în ultimul rând, industria de desktop gaming a dus la apariția contractelor de sponsorizare într-un domeniu ce nu demult era considerat demn de săli obscure și camere la demisol. Pușe în fața reflectoarelor, companiile producătoare de componente, precum plăcile video, au fost obligate de către piață să împingă limitele performanței de la an la an. Astfel, noile plăci video au ajuns să ofere un nivel al detaliului extraordinar și un număr de cadre pe secundă capabile să satisfacă și cel mai pretențios gamer.
Din nefericire, performanțele plăcilor video au intrat în atenția utilizatorilor care practică minarea monedelor virtuale. Prin construirea mai multor unități care, la rândul lor, folosesc mai multe plăci video de top, piața a fost puternic afectată. Și nu este doar cazul plăcilor video. O disponibilitate redusă a fost remarcată și în cazul modulelor RAM (despre acestea vom vorbi un pic mai jos).
Binențeles că piața funcționează conform legilor de bază ale economiei: dacă cererea depășește oferta, valoarea produsului va fi mai mare. Motiv pentru care, plăcile video de top (gama 1080 GTX de exemplu) au cunoscut salturi spectaculoase ale prețurilor.
Placa video NVIDIA 1080 GTX Ti a fost lansată în luna mai 2017, la un preț de aproximativ 750 de dolari. Odată cu explozia sistemelor de minat monede virtuale, constatăm că o astfel de placă video se apropie acum de 1000 de dolari. O creștere de aproximativ 33% este complet nenaturală, întrucât valoarea oricărui produs din această categorie scade pe măsură ce înaintează în vârstă.
Chiar și o placă video mai ieftină, precum AMD RADEON RX 550, lansată cu prețul de numai $80, ajunge să coste astăzi cel puțin $110, sub forma variantei comercializate de către ASUS. Diferența de $30 marchează o creștere de peste 33%, iar acest trend poate fi observat pe toate modelele de plăci video aflate la comercializare.
Spuneam mai sus că și modulele RAM au cunoscut o creștere a prețurilor. Deși unităților destinate minării monedelor virtoale li se poate imputa o parte din vină, adevăratul motiv pentru care prețurile au crescut pentru modulele RAM, în special cele la standard DDR4, ține de piața telefoanelor mobile.
Deși creșterea vânzărilor a încetinit, telefoanele mobile continuă să fie una dintre cele mai mari piețe din lume, iar trecerea la modulele RAM DDR4 a dus la mutarea atenției producătorilor de la cele destinate unităților centrale și laptopurilor. Motiv pentru care, două module de câte 4GB RAM și frecvență 2133 MHz, cu prețul de aproximativ 50 de dolari la lansarea din septembrie – octombrie 2016, au ajuns să coste peste $100 în ianuarie 2018.
Prin urmare, desktop gaming-ul a devenit subit mult mai scump, atât timp cât îți dorești cea mai bună performanță și cea mai fluidă animație. Din fericire, moneda virtuală ca idee și concept începe să își piardă din fani, așa că există șanse ca prețurile pentru majoritatea plăcilor video să scadă.

Simple Enligne va recomanda:

Fara imagine
Construiesti propriul calculator de gaming? Alege din monitoarele PC Republic of Gamerss
Atunci când construiești propriul calculator de gaming, nu uita să bugetezi și monitorul. Ar fi păcat ca performanțele plăcii video să fie limitate de un monitor care nu se ridică la înălțimea așteptărilor. Iar când vine vorba de așteptări, ASUS, brand recunoscut la nivel [...]
Fara imagine
Cel mai la indemana truc pentru a cumpara un aspirator ieftin si bun
Ai putea spune că principala calitate a unui aspirator ieftin ar trebui să fie tocmai... să fie ieftin! Dar de multe ori ni se întâmplă să cădem în capcana produselor care sunt exagerat de ieftine și până la urmă ajung să funcționeze fix cât au costat. Asta nu înseamnă că nu există ieftin și bun. [...]
Fara imagine
De ce sa alegi un Huawei P9?
Huawei P9 reprezintă, în continuare, unul dintre vârfurile de gamă ale companiei chineze care îi poartă numele. Ca o scurtă trecere în revistă, merită menționat că Huawei a devenit al 3-lea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume în 2015, însă scopul lor este mult mai mare de atât- vor sa concureze cu [...]
Fara imagine
Ce nu trebuie sa-ti lipseasca niciodata de acasa? Un cablu HDM
Cu siguranță și tu te-ai regăsit cel puțin o dată în situația în care aveai nevoie urgentă de un cablu HDMI. Majoritatea dintre noi avem acasă cel puțin un cablu HDMI iar, pentru cei dintre noi care nu îl avem, ar trebui să luăm în calcul optiunea de a achiziționa unul cât mai [...]
Fara imagine
Monitoare LED – dupa ce sa te uiti
Te-ai hotărât să cumperi un monitor LED. Poate că ți-ai construit propriul calculator sau poate că laptopul tău are nevoie de un companion care să îi ofere un spațiu mai mare de desfășurare. Dacă hotărârea ta este finală, iată după ce să te uiți atunci când cauți un monitor LED. Diagonală, [...]
Cont expirat
Click aici pentru inregistrarile actualizate.

Publicitate
Firma Simple Enligne
are 1683 afisari
© Simple Enligne » Acasa | Produse | Servicii | Galerie foto | Contact
Industria de bitcoin mining afecteaza negativ desktop gaming-ul
Acum infoFIRME este perfect optimizat pentru motoarele de cautare.
Pentru a profita la maxim de infoFIRME urmati pasii de mai jos:
Inscrieti GRATUIT firma

Cu infoFIRME veti putea adauga servicii,produse.

Adaugati anunturi

Cu cat mai multe anunturi adaugate, cu atat mai bine pentru Dumneavoastra.

Harta site