infoFIRME

Digital Metrics

Cele mai bune aparate de aer conditionat pentru acasa

Pentru un confort sporit, necesitatea unui aparat de aer conditionat pentru acasa se impune in mod clar. Alegerea acestuia se va face tinand cont de o serie de factori, mentionati in acest articol in cele ce urmeaza.

Suprafata camerei
In functie de suprafata pe care o are incaperea in care va fi utilizat, se va opta pentru un aparat cu o putere termica mai mica sau mai mare. Astfel, la o sufragerie de bloc de cca 30 mp, un dispozitiv de 12.000 BTU/h (British Thermal Units/h) este suficient; in cazul in care suprafata incaperii este mai mare, se va opta pentru unul de 14.000 BTU/h, 18.000 BTU/h sau chiar 24.000 BTU/h. Nu este recomandata montarea aparatului pe hol (in ideea de a cuprinde mai mult spatiu) pentru ca riscul de defectare si randamentul scazut sunt principalele inconveniente daca se recurge la acest procedeu.

Modelul aparatului
Se recomanda achizitionarea unui model de brand pentru multiplele sale avantaje: randament maxim, consum mic de energie electrica, fiabilitate crescuta, zgomot nederanjant – in comparatie cu cele chinezesti, de exemplu, care, in afara de faptul ca sunt cele mai ieftine de pe piata, nu au alte avantaje.
Ca mod de prindere sau amplasare exista doua tipuri de aparate: fixe si mobile. Cele mobile sunt recomandate in incaperi care nu permit fixarea lor in perete din cauza arhitecturii (pereti de sticla), insa inconvenientul la ele ar fi ca sunt zgomotoase, nu dau un randament bun, sunt inestetice – aglomereaza si micsoreaza spatiul de locuit.

Consumul energetic
Este un criteriu foarte important care, alaturi de celelalte aspecte (model, capacitate calorica), face diferenta dintre un aparat performant si mai scump si unul ieftin. In functie de consumul de energie electrica, sunt mai multe categorii si anume:
Clasa A+++ - aparate foarte economice
Clasa A++ - aparate economice
Clasa A+ - aparate mai putin economice
Clasa A - aparate consumatoare de energie
Ar mai fi clasele B si C dar nu sunt recomandate, fiind mari consumatoare de energie.

Compresorul
Principalul aspect de care se va tine seama la compresor va fi randamentul si apoi fiabilitatea lui. Un aparat performant, achizitionat de la un brand cunoscut, sigur va da un randament foarte bun si va avea o durata de viata mai mare.

Filtrul
Acesta are rolul, in principal, de filtrare a aerului. Pe piata de profil exista filtre de mai multe feluri si cu diverse functii:
Filtre clasice de plastic (filtrare mecanica grosiera)
Filtre din carbune activ (elimina mirosurile neplacute)
Filtre electrostatice (distrug alergenii)
Filtre de ionizare (retin praful si germenii din aer)

Durata de functionare
In functie de model, de corectitudinea montarii si a exploatarii, durata de viata si de functionare a aparatului poate varia de la 7 ani la 15 ani.

Acestea sunt doar cateva aspecte principale de care trebuie sa se tina cont atunci cand se achizitioneaza un aparat de aer conditionat pentru acasa. Toate caracteristicile mentionate pot face diferenta intre un dispozitiv bun sau mai putin bun.

Digital Metrics va recomanda:

Fara imagine
Iustin Paraschiv aloca 4 milioane de euro pentru achizitia Avicola Targu Jiu
Dupa mai multe etape de licitatie, omul de afaceri Iustin Paraschiv, presedintele grupului Carmistin, a achizitionat, in luna decembrie a anului 2017, a achizitionat Avi Instant, fosta companie Avicola Targu Jiu, intr-o tranzactie de 4,4 mil. Euro. Construit in anii '70, in timpul regimului comunist, complexul [...]
Fara imagine
Biciclete electrice pliabile sau roata electrica pentru bicicleta clasica?
Principalul avantaj al tipurilor de biciclete electrice pliabile comparativ cu acelea clasice este legat de posibilitatea de strângere a lor, lucru ce favorizează transportul și depozitarea mai ușoară. Cine are nevoie de biciclete electrice pliabile? O bicicletă pliabilă este ideală pentru un copil [...]
Fara imagine
Cele mai atractive teambuilding-uri pentru companii toamna/iarna
Marile companii isi fac din ce in ce mai mult simtita prezenta pe piata din Romania, un numar extrem de mare de tineri alegand un job intr-o corporatie, in detrimentul muncii fizice. Avand in vedere ca pilonii pe care sunt organizate companiile straine sunt usor diferiti de piata autohtona, angajatii se pot bucura de [...]
Fara imagine
Cum se intretin corect vitrinele frigorifice
Există anumite sfaturi de utilizare simple pentru ca echipamentele de refrigerare, mai ales vitrinele frigorifice, achiziționate de la TC Romania, să vă deservească pentru o perioadă lungă, fără probleme care să necesite reparații complexe și costisitoare. Întreținerea corectă a echipamentelo [...]
Fara imagine
Pantofii de dama – scurta istorie si cele mai la moda modele
Despre pantofii de dama s-a scris o intreaga istorie. Psihologi care au incercat sa inteleaga de ce femeile isi cumpara numeroase perechi, barbati care nu isi explica de ce femeile au mai multi pantofi decat ei, iar lista poate continua la nesfarsit. Pantofii reflecta feminitatea, personalitatea si diferitele stari [...]
Cont expirat
Click aici pentru inregistrarile actualizate.

Publicitate
Firma Digital Metrics
are 1112 afisari
© Digital Metrics » Acasa | Produse | Servicii | Galerie foto | Contact
Cele mai bune aparate de aer conditionat pentru acasa
Acum infoFIRME este perfect optimizat pentru motoarele de cautare.
Pentru a profita la maxim de infoFIRME urmati pasii de mai jos:
Inscrieti GRATUIT firma

Cu infoFIRME veti putea adauga servicii,produse.

Adaugati anunturi

Cu cat mai multe anunturi adaugate, cu atat mai bine pentru Dumneavoastra.

Harta site