infoFIRME

Constructii

Cum te ajuta teava rectangulara atunci cand vrei sa realizezi un gard?

In acest articol iti povestesc cum am folosit teava rectangulara atunci cand mi-ai facut gardul la curte.

Vei gasi mai jos cativa pasi simpli pe care trebuie sa ii urmezi pentru constructia rapida si usoara a unui gard utilizand teava rectangulara ca stalpi de legatura.

Realizarea unui gard utilizand teava rectangulara


In mod normal, orice suprafata sau curte are nevoie de un gard care in primul rand sa ofere o delimitare de restul proprietatilor, dar sa o si protejeze de diversi factori (animale si asa mai departe).

N-ai cum sa traiesti intr-o curte care nu are un gard delimitator. Este clar faptul ca trebuie sa-ti marchezi cumva spatiul tau, iar cea mai usoara varianta este sa o faci cu ajutorul unui gard realizat din teava rectangulara si un alt material la alegegere precum: scanduri de lemn, tabla, plasa de gard, plasa bordurate si asa mai departe.

Varianta pe care ti-o povestesc este una simpla si rapida, deoarece aceasta poate fi cumparata direct taiata la dimensiunile de care ai nevoie si nu mai trebuie sa o stilizezi in plus, aceasta putand fi utilizata imediat ce a fost cumparata. Daca vrei, poti sa vopsesti teava rectangulara in culoarea dorita de tine, dar nu e obligatoriu.

Cei 5 pasi simpli pe care trebuie sa ii urmezi pentru realizarea unui gard cu stalpi din teava rectangulara  1. Saparea fundatiei - pentru stalpii din teava rectangulara, fundatia trebuie sa aiba o adancime cam de 50 de cm. Fundatia pentru centura de beton care va face legatura intre stalpi poate sa aiba o adancime de 20 de cm.

  2. Alinierea stalpilor – stalpii din teava rectangulara trebuie aliniati drept rectangulara utilizand o sfoara. Acestia trebuie montanti distanta pe care o doresti sau la dimensiunea pe care o au materialele pe care le folosesti. Astfel daca folosesti scanduri de lemn sau plasa de gard, distanta o stabilesti tu. Daca folosesti tabla sau plasa bordurata distanta va fi data de dimensiunea acestora, distanta care este in general de 2 sau 2.5 m.

  3. Turnarea centurii de beton – prima oara trebuie sa torni fundatia acolo unde ai pus stalpii din teava rectangulara, iar apoi trebuie sa te apuci sa cofrezi centura de legatura dintre acestia. Dupa ce ai cofrat centura de legatura te poti apuca sa torni beton in ea.

  4. Montarea materialului de gard – dupa ce ai terminat turnarea betonului si acesta s-a uscat, te poti apuca sa montezi materialul folosit (scanduri de lemn, tabla, plasa de gard, plasa bordurata) de stalpi.

  5. Decofrarea – dupa ce betonul s-a uscat, te poti apuca sa decofrezi si sa finisezi acolo unde este cazul.


Astfel, in 5 pasi simpli poti obtine un gard rezistent si cu o durata ridicata de viata.

Cateva informatii pe care trebuie sa le stii despre teava rectangulara


Teava rectangulara este practic un tub cu forma dreptunghiulara realizat din otel. Datorita materiei prime aceasta beneficiaza de o rezistenta ridicata. Acest material este caracterizat prin diametrul interior pe care il are.

Teava rectangulara poate fi utilizata intr-o gama foarta variata pentru aplicatii din diverse domenii precum: gospodarii, constructii, industrial, pentru piese de mobilier si asa mai departe.

Acest material are marele avantaj ca poate fi taiat, gaurit si sudat la dimensiunile necesare proiectului respectiv. Practic putem spune ca aceasta este un material foarte versatbil cu o rezistenta ridicata si o durata lunga de utilizare in timp.

Este important de stiu ca teava rectangulara poate fi utilizata oferind aceleasi proprietati timp de pana la 25 de ani daca i se aplica o protectie anticoroziva corespunzatoare.


teava rectangulara

Constructii va recomanda:

Fara imagine
Cum poate fi plasa de gard pe mesterumanole.ro o solutie pentru design
Chiar daca in general plasa de gard de la Mesteru Manole este vazuta ca un material foarte practic ce isi indeplineste foarte bine scopul de a delimita anumite suprafete, aceasta poate fi insa si o solutie pentru a crea un design frumos in curte. Plasa de gard ofera si o serie de avantaje foarte importante care o fac [...]
Fara imagine
7 avantaje pe care le ofera transportul aerian de marfuri
Cateva informatii generale legate de transportul aerian de marfuri Transportul aerian de marfuri cuprinde toate operatiunile legate de marfurile de comert atat intern, cat si interinational, pentru livarea acestora la destinatia in cele mai bune contii. Procesul acesta include atat incarcarea si derularea efectiv [...]
Fara imagine
Tabla zincata este un material metalurgic rezistent si eficient
Tabla zincata este un tip de material metalurgic folosit in domeniul constructiilor, care este supus unui tratament special, avand scopul de a-l face mai rezistent. Zincul este o substanta chimica, un metal, a carui culoare este albastruie spre alb. Zincul este usor de prelucrat atunci cand este incalzit la o [...]
Fara imagine
Totul despre procesul de recuperare date hdd si importanta sa
Procesul de recuperare date HDD era considerat pana de curand, considerat aproape imposibil, dar in acelasi timp foarte important. Odata cu dezvoltarea tehnologiei, acest proces a devenit realizabil si din ce in ce mai mult companii care ofera aceste servicii au aparut pe piata. Serviciile de recuperare date HDD [...]
Fara imagine
Doamenlor mergeti si faceti un test Papanicolau pentru mentinerea sanatatii dumneavoastra
Testul Papanicolau este o procedura prin care se poate depista cancerul de col uterin. Acesta poate depista prezenta celulelor pre-canceroase sau canceroase aflate in colul uterin. Aceasta procedura se face in cadrul biroului medicului ginecolog. Desi poate fi usor inconfortabil, este recomandat sa va faceti ac [...]
Cont expirat
Click aici pentru inregistrarile actualizate.

Publicitate
Firma Constructii
are 10916 afisari
© Constructii » Acasa | Produse | Servicii | Galerie foto | Contact
Cum te ajuta teava rectangulara atunci cand vrei sa realizezi un gard?
Acum infoFIRME este perfect optimizat pentru motoarele de cautare.
Pentru a profita la maxim de infoFIRME urmati pasii de mai jos:
Inscrieti GRATUIT firma

Cu infoFIRME veti putea adauga servicii,produse.

Adaugati anunturi

Cu cat mai multe anunturi adaugate, cu atat mai bine pentru Dumneavoastra.

Harta site