infoFIRME

Constructii

Cum te ajuta teava rectangulara atunci cand vrei sa realizezi un gard?

In acest articol iti povestesc cum am folosit teava rectangulara atunci cand mi-ai facut gardul la curte.

Vei gasi mai jos cativa pasi simpli pe care trebuie sa ii urmezi pentru constructia rapida si usoara a unui gard utilizand teava rectangulara ca stalpi de legatura.

Realizarea unui gard utilizand teava rectangulara


In mod normal, orice suprafata sau curte are nevoie de un gard care in primul rand sa ofere o delimitare de restul proprietatilor, dar sa o si protejeze de diversi factori (animale si asa mai departe).

N-ai cum sa traiesti intr-o curte care nu are un gard delimitator. Este clar faptul ca trebuie sa-ti marchezi cumva spatiul tau, iar cea mai usoara varianta este sa o faci cu ajutorul unui gard realizat din teava rectangulara si un alt material la alegegere precum: scanduri de lemn, tabla, plasa de gard, plasa bordurate si asa mai departe.

Varianta pe care ti-o povestesc este una simpla si rapida, deoarece aceasta poate fi cumparata direct taiata la dimensiunile de care ai nevoie si nu mai trebuie sa o stilizezi in plus, aceasta putand fi utilizata imediat ce a fost cumparata. Daca vrei, poti sa vopsesti teava rectangulara in culoarea dorita de tine, dar nu e obligatoriu.

Cei 5 pasi simpli pe care trebuie sa ii urmezi pentru realizarea unui gard cu stalpi din teava rectangulara  1. Saparea fundatiei - pentru stalpii din teava rectangulara, fundatia trebuie sa aiba o adancime cam de 50 de cm. Fundatia pentru centura de beton care va face legatura intre stalpi poate sa aiba o adancime de 20 de cm.

  2. Alinierea stalpilor – stalpii din teava rectangulara trebuie aliniati drept rectangulara utilizand o sfoara. Acestia trebuie montanti distanta pe care o doresti sau la dimensiunea pe care o au materialele pe care le folosesti. Astfel daca folosesti scanduri de lemn sau plasa de gard, distanta o stabilesti tu. Daca folosesti tabla sau plasa bordurata distanta va fi data de dimensiunea acestora, distanta care este in general de 2 sau 2.5 m.

  3. Turnarea centurii de beton – prima oara trebuie sa torni fundatia acolo unde ai pus stalpii din teava rectangulara, iar apoi trebuie sa te apuci sa cofrezi centura de legatura dintre acestia. Dupa ce ai cofrat centura de legatura te poti apuca sa torni beton in ea.

  4. Montarea materialului de gard – dupa ce ai terminat turnarea betonului si acesta s-a uscat, te poti apuca sa montezi materialul folosit (scanduri de lemn, tabla, plasa de gard, plasa bordurata) de stalpi.

  5. Decofrarea – dupa ce betonul s-a uscat, te poti apuca sa decofrezi si sa finisezi acolo unde este cazul.


Astfel, in 5 pasi simpli poti obtine un gard rezistent si cu o durata ridicata de viata.

Cateva informatii pe care trebuie sa le stii despre teava rectangulara


Teava rectangulara este practic un tub cu forma dreptunghiulara realizat din otel. Datorita materiei prime aceasta beneficiaza de o rezistenta ridicata. Acest material este caracterizat prin diametrul interior pe care il are.

Teava rectangulara poate fi utilizata intr-o gama foarta variata pentru aplicatii din diverse domenii precum: gospodarii, constructii, industrial, pentru piese de mobilier si asa mai departe.

Acest material are marele avantaj ca poate fi taiat, gaurit si sudat la dimensiunile necesare proiectului respectiv. Practic putem spune ca aceasta este un material foarte versatbil cu o rezistenta ridicata si o durata lunga de utilizare in timp.

Este important de stiu ca teava rectangulara poate fi utilizata oferind aceleasi proprietati timp de pana la 25 de ani daca i se aplica o protectie anticoroziva corespunzatoare.


teava rectangulara

Constructii va recomanda:

Fara imagine
La Mesteru Manole gasiti o multime de modele de chiuvete de baie
Chiuveta de baie este cunoscuta ca fiind indispensabila in orice fel de baie. Chiar daca vorbim despre una completa, publica sau de serviciu, chiuveta de baie nu are cum sa lipseasca. Aceasta este indispensabila, deoarece indeplineste doua roluri extrem de importante pentru functionarea normala a unei bai. [...]
Fara imagine
Armarea diferitelor suprafete utilizand plasa sudata de la Mesteru Manole
Unul din materialele foarte adesea folosite pentru cresterea rezistentei diferitelor constructii este plasa sudata Plasa sudata este un material meralurgic care poate fi intrebuintat pentru armarea betonului sau in cadrul acelor proiecte unde este necesara o rezistena crescuta. Principalul motiv fiind acel [...]
Fara imagine
La Mesteru Manole gasiti 4 tipuri de vase de WC
Cu totii ne petrecem aproximativ 1 an si jumatate in baie de-a lungul vietii. Astfel, este important ca vasul de WC pe care il aveti sa fie confortabil, iar alegerea acestuia este foarte importanta. De asemenea, este important ca acesta sa se integreze foarte bine in spatiul destinat si sa fie in armonie cu restul [...]
Fara imagine
Tabla zincata este un material metalurgic rezistent si eficient
Tabla zincata este un tip de material metalurgic folosit in domeniul constructiilor, care este supus unui tratament special, avand scopul de a-l face mai rezistent. Zincul este o substanta chimica, un metal, a carui culoare este albastruie spre alb. Zincul este usor de prelucrat atunci cand este incalzit la o [...]
Fara imagine
Cum poate fi plasa de gard pe mesterumanole.ro o solutie pentru design
Chiar daca in general plasa de gard de la Mesteru Manole este vazuta ca un material foarte practic ce isi indeplineste foarte bine scopul de a delimita anumite suprafete, aceasta poate fi insa si o solutie pentru a crea un design frumos in curte. Plasa de gard ofera si o serie de avantaje foarte importante care o fac [...]
Cont expirat
Click aici pentru inregistrarile actualizate.

Publicitate
Firma Constructii
are 8952 afisari
© Constructii » Acasa | Produse | Servicii | Galerie foto | Contact
Cum te ajuta teava rectangulara atunci cand vrei sa realizezi un gard?
Acum infoFIRME este perfect optimizat pentru motoarele de cautare.
Pentru a profita la maxim de infoFIRME urmati pasii de mai jos:
Inscrieti GRATUIT firma

Cu infoFIRME veti putea adauga servicii,produse.

Adaugati anunturi

Cu cat mai multe anunturi adaugate, cu atat mai bine pentru Dumneavoastra.

Harta site